Kennel of Coopers Border

Border Terriërs - Grote Münsterlanders - Korthals Griffons

Voorstellen

Mijn naam is Barbara van de Burgt.

In september 1999 is Cooper bij mij komen wonen. Zij kwam uit het asiel. Volgens de asielmedewerkers was Cooper een kruising van een Duitse Staande Korthaar met een Labrador Retriever en haar leeftijd was op 7 jaar geschat.

Cooper was heel goed opgevoed maar toch niet in alle situaties een makkelijke hond. Van Cooper heb ik heel veel over hondengedrag geleerd. Met Cooper heb ik Gehoorzame Hond, VGG, GG-Club, Flyball Beginners, Behendigheid Beginners, Gevorderden en Selectie gedaan maar ook Clickertraining, Doggydance en hondentrainings vakantie's.

In 2003 kwam de Border Terrier reu For Always Cheviot v.d. Ossekoele erbij. Hij was een schattig pupje maar Cooper moest erg aan hem wennen. Cooper wilde graag rust in huis.

In maart 2005 overleed Cooper. Aan alles kon je merken dat Cheviot een andere hond in huis miste. Op 6 oktober 2005 is zijn nieuwe vriendin, de Grote Münsterlander Vaida Valesca v.'t Exelse Veld geboren.

Ondertussen had ik mijn kennelnaam of Coopers Border aangevraagd. Deze werd op 20 oktober 2005 goed gekeurd.

Op 21 augustus 2009 is mijn eerste nestje Grote Münsterlanders geboren en op 21 augustus 2013 mijn eerste nestje Border Terriers, waarvan er een teefje bij mijn ouders woont.

In 2010 kwam ik mijn vriend Joop met zijn Korthals Griffon Mia tegen bij een veldwedstrijd. Joop is opgegroeid tussen de honden. Zijn eerste Korthals Griffon is 17 jaar oud geworden.

Samen hebben we een grote roedel honden waar we veel leuke dingen mee beleven.

 

 

Barbara van de Burgt.

Kennel of Coopers Border

e-mail: ofcoopersborder@live.nl

 

 

Joop van Bokhoven

 

Shua-Tsan en Theo van de Burgt

Kennel Lavendergardens

e-mail: lavendergardensbordertjes@outlook.com